SHERIFA

Translator
 • Content count

  73
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by SHERIFA


 1. Bump.

  181 days, 22 hours, 30 minutes and 41 seconds ( or 6 months, 22 hours, 30 minutes, 41 seconds ) ago !

  Also sent already screenshot via PM ( Sent 26 October 2009 - 11:05 PM ) that was wanted on 25 October 2009 - 11:19 PM.

  So far - nuthin' was f!xed. Aaaand as people can see - NOONE is posting in threads or posts in Bulgarian / Russian subforums ( because NOONE can log into them ), and therefore and I'm inactive ( also cyrillic people ) here from some months ago, too. Because... I have nuthin' to do here.


 2. Относно encryption-а - има си секция "Security" в настройките на ApexDC++. Свързано е с TLS ( вече в Wikipedia си пише к'во е т'ва ).

  Относно другият проблем - пробва ли с оня "другият wireless router", но на СЪЩИЯТ доставчик, с който си в момента ?

  П.С.: Има един бутон... p_edit.gif, но не се сещам за какво служи. Може би ще ми подскажеш ?


 3. Точно как съм го направил, няма да напиша, понеже знам, че има един... който се е регистрирал у форума, влиза от време на време, или вече дори и изобщо не влиза, но знам че чете, това е сигурно. Е, за това няма да му доставя това удоволствие, нито да го разкривам кой е, има 0 поста, но... той самият като чете тези редове, че се досети, че става въпрос за самият него.

  Относно другите неща - цък. Относно DiGiCom - огледах сайта им, ФОРУМА им ( xaxa ) и другите неща... ми к'во да кажа, не си поддържат нещата. От там и другите услуги ( най-вече - FREE ) страдат. Относно 100 Mbit/s - бъди 100% сигурен, че 100 Mbit/s през твоята мрежова карта НЯМА да минат, ако ще и Gigabit-ова да е + router-а ( ако имаш такъв ) да е Gigabit-ов с поддръжка на Draft 'n'. Максимум - 87 Mbit/s и то АКО си конвертор + си вързан директно за оптиката. За download около 4 MB/s се върти, max 5 при мен, upload-а ми е зле, но... съм виждал до преди 2 седмици upload 92 MB/s към users от локалната мрежа. Да, МЕГАБАЙТА ( не Megabits ), и си бяха съвсем истински, но това е друга тема.

  Ставаше въпрос, че докато няма кадърни хора, и услугите ще страдат, а от там и users. А от там и като се появи някой, дето повечко чатка, или ще замине в друг хъб направо, или ще се опита да попровени нещо, или нищо няма да направи и изобщо да спре да ползва DC системата като цяло, независимо за кой хъб става въпрос.

  И тук на локално ниво ( бел. ред. - хъба не се вижда 'отвън' ) има бая неща за изглаждане и оправяне ГЛАВНО поради факта заради НЕкадърната администрация на хъба ( един от хората, за който писах в началото, дето чете ). Как може от около 500 човека в хъба, в началото му, сега аз като дойдох ( официално ) заварвам... 50 ЧОВЕКА + никой от админите вътре !? Е, как, само тук ( както виждам, и по други места :) ) може да се случи. И почнах да градя всичко из основи, малко по малко, ще станат нещата, накрая и масово реклама ще направя, но преди нея, има още неща за свършване, начело с един проект, стига да има време де, след юни.

  А да не подхващам и "нашета" ISP страница специално за DC-то - мега остаряла, един от клиентите с готов вирус иде, изобщо... версиите от 2004 година някъде. Колко пъти съм критикувал, колко пъти и с "насмешка" и сарказум - НИКОЙ НИЩО НИКАКВИ поуки не си взема и т'ва е. Е, казах си стига на тоя мазохизъм. Но... твърде късно, но не всичко е загубено.

  Относно DC-то, което ползвам, а и което препоръчвам на други - е, няма как да съм с Apex-а ( него за клиентите ), тъй като няма доста неща, които... трябват. Гледал съм zK++, да, доста добри неща има, специално за OP, но също така някои отсъстват ( btw, със стара версия си :) ), както и да е, и нея съм я задавил с банан, с ИЗКЛЮЧЕНИЕ на най-новата излязла версия. Както и други клиенти, които не съм споменал.

  По повод поста на Zlobomir - тук отговарям: "Абе хубаво е в България, ама много българи има."

  Всичко с времето си :).


 4. Накратко, така е защото:

  1. Без ТТН може да се разпространят повредени файлове.

  2. Няма как да се принудят всички потребители да си обновят клиентите.

  На практика в момента клиентите с ТТН поддръжка свалят само от себеподобни, а старите клиенти, тези без ТТН, свалят от всички. Глупаво, но факт.

  Относно 2. - не бъди толкова сигурен. В локалният хъб на моят ISP, където в края на м. март се самонаправих GOD, малко по малко взех да го оправям хъба и вдигам. Увеличих min share, min slots и др. неща, а и постоянно пусках масови съобщения. На 1-ви май задавих с банан една камара DC клиенти, като и сложих хубав reason + info откъде да си дръпнах клиент, с който да може да влизат в хъба, а вътре в линка - и пълна информация как се инсталира, слага и т.н. И гледай после как бързо-бързо се оправиха users.

  DC++ -> Min.: 0.707;

  ApexDC++ -> Min.: 1.2.0 Stable;

  StrongDC++ -> Min.: 2.2.

  И други минимуми + задавени с банан. И гледай как всички си влизат с най-нови версии, всички поддържат TTH и няма проблеми, освен този с ports forwarding-а, настройки на 4111/411 ( TCP + UPD в Windows Firewall + Router страницата, който има router-че ).


 5. Е, то щом си с router, значи:

  1. Трябва да се forward-нат съответните ports, които ползва хъба ( обикновено 411 и 4111 TCP + UPD / Both ) през страницата на router-а, но това важи АКО си с реално СТАТИЧНО IP, а не динамично ( което ползват и една камара други users );
  2. В настройките на DC-то се дава на защитна стена, в настройките на хъба - също. Така ще можеш да сваляш от users ( но не и от тези, които СЪЩО са със стеничка ). Това е най-лошият вариант, понеже с forward-нати ports трябва да си в активен режим, но... не си със станично реално IP.

  Относно Глистата - щом СЕГА прави тези проблеми, значи ... не е от DC-то !? Е, като не е от него, търсиш проблема навсякъде другаде, не и в софтуера.

  Като краен вариант - уговаряме се и се свързваме през TeamViewer софтуера, за да видя точно кое, как, защо и евентуално оправя нещата. Досега на доста хора съм ги оправял, от мрежата ми, и съм им обяснявал също така еди си кое що не може, друго как може да стане, трето... така че не виждам и сега да има проблеми.


 6. Просто е... Отивате на "Изглед" -> "Прогрес на индексирането" ( като преди това сте задали множество GBs да се share-ват ) и гледате прогреса. Ако той го няма... нормално да показва 0B Shared. Ако го има, и изчакате докато стане на 100% и се индексират всички файлове, влезнете в даден хъб и пак е 0B... Тогава затваряте програмат, отваряте я наново, влизате в ДРУГ Hub / и/или задавате емулация на DC++, и пак гледате. Отделно и в "Настройки" -> "Споделено" -> "Общо size: ..." трябва да си пише точно колко GB е share-нато, ако пише 0B или нищо, значи още при sharing-а нещо "не захапва" както трябва. Може да се дължи това на - споделени папки и/или файлове, именувани на кирилица, именувани на non-English букви и други. Примерно в немския има 'о' с 2 кръгчета отгоре. Трябва и тях да си споделя правилно де, все пак и немци свалят и ползват ApexDC++, но съм срещал подобни characters, които кофти възприемаше и излизаше грешка при тях някаква. Може и от това да е проблема, а може и да не е...

  Или пък друг вариант - uninstall на програмата ( ЦЯЛОСТЕН, с програма от рода на Your Uninstaller! ), инсталиране наново, въвеждате на настройките и някакъв хъб И share-ване на папка, новосъздадена, в която има 1 .iso файл и 1 .nfo файл, като големината им е над 2 GB. Индексира се, share-ва се, влизате в хъба, и би трябвало вече да си показва колко е sharing-а Ви ( ръчен refresh също може да се даде чрез дясно копче върху users -> Обновяване на списъка с потребители ).


 7. can someone explain every icon ??

  userstp9.png

  • These user icons, who are pale, are users who are in Away Mode;
  • These user icons, who are without green tick, are users who I've didn't yet downloaded there ( hub users ) sharelists;
  • These user icons, who are with green tick, are users who I've downloaded/checked there ( hub users ) sharelists;
  • There are 2 big groups ( 4x26 = 52 user icons ).

   Active Mode Bold & Pale without green tick | Active Mode Bold & Pale with green tick | Passive Mode Bold & Pale without green tick | Passive Mode Bold & Pale with green tick;

  • And... that's all. Other are same, look infoguy/dsorc posts.

  :)


 8. For all colleagues translators:

  download455.gifEN_Example.xml - 1.2.0 Stable

  1.2.0B to 1.2.0 changes:

  Added lines:

  <String Name="DownloadsRunning">Downloads running, please disconnect them</String>
  
  <String Name="FileAlreadyFinished">File is already finished</String>
  
  <String Name="IntegrityCheck">Integrity check: %s (%s)</String>
  
  <String Name="NoFullTree">No full tree available</String>
  
  <String Name="RecheckFile">Recheck integrity</String>
  
  <String Name="Started">Started</String>
  
  <String Name="UnfinishedFileNotFound">Unfinished file not found</String>
  
  <String Name="UnfinishedFileTooSmall">Unfinished file too small</String>
  
  <String Name="DontAskAgain">Don't ask me again</String>
  
  <String Name="AlwaysAsk">Always perform this check</String>
  
  <String Name="RecheckFile">Recheck integrity</String>
  Removed lines:
  <String Name="SettingsUseExtensionDownto">Use file extension for Download to in search</String>
  
  <String Name="WmpHelp">/wmp - Works with Windows Media Player 9+
  
  - %[version]	Version of Windows Media Player
  
  - %[fullversion]	Full version of Windows Media Player
  
  - %[status]	Pre-formatted status string from Windows Media Player
  
  - %[title]		Name of the currently playing item
  
  - %[elapsed]	Time elapsed in (HH:)MM:SS
  
  - %[percent]	Time elapsed presented as percentage from total length
  
  - %[bar]		ASCII progress bar, 10 characters wide no including brackets (ex. [----|-----])
  
  - %[length]	Full length of the current item in (HH:)MM:SS
  
  - %[artist]	Name of the artist for the currently playing item
  
  - %[album]	Name of the album the current song is from
  
  - %[genre]	Genre of the current media
  
  - %[bitrate]	Bitrate for the playing media
  
  - %[year]	Year of album publication (no WMP9 support)
  
  - %[size]		Size of the currently playing file
  
  - %[rating]	Users rating, represented with *'s (if available)
  
  
  Empty = Default String -&gt; +me %[title] at %[bitrate] &lt;Windows Media Player %[version]&gt;</String>
  
  <String Name="WmpHelpDesc">Windows Media Player Help</String>
  
  <String Name="ItunesHelp">/itunes - For iTunes media spamming
  
  - %[version]	Numerical Version (ex: 7.0.2.16)
  
  - %[album]	Name of the album the current track is from
  
  - %[artist]	Artist of the current track
  
  - %[title]		Name of the currently playing track
  
  - %[genre]	Genre of the currently playing track
  
  - %[elapsed]	Time elapsed in minutes:seconds
  
  - %[percent]	Time elapsed presented as percentage from total length
  
  - %[bar]		ASCII progress bar, 10 characters wide no including brackets (ex. [----|-----])
  
  - %[length]	Total length of the current track
  
  - %[bitrate]	Bitrate for the playing track (kbps)
  
  - %[frequency]	Frequency for the currently playing track (kHz)
  
  - %[year]	Year of publication/recording of the current track
  
  - %[size]		Size of the currently playing file
  
  - %[state]	Current state of iTunes (playing/stopped)
  
  
  Empty = Default String -&gt; +me playing: %[title] at %[bitrate] &lt;iTunes %[version]&gt;</String>
  
  <String Name="ItunesHelpDesc">iTunes Help</String>
  
  <String Name="MpcHelp">/mpc - For Media Player Classic media spamming
  
  - %[filename]	Name of the file currently playing
  
  - %[title]		Name of the currently playing item (without file extension)
  
  - %[size]		Size of the file currently playing
  
  - %[state]	Current state of Media Player Classic (playing/paused/stopped)
  
  - %[elapsed]	Time elapsed in minutes:seconds
  
  - %[percent]	Time elapsed presented as percentage from total length
  
  - %[bar]		ASCII progress bar, 10 characters wide no including brackets (ex. [----|-----])
  
  - %[length]	Total length of the current file
  
  
  Empty = Default String -&gt; +me playing: %[title] &lt;Media Player Classic&gt;</String>
  
  <String Name="MpcHelpDesc">Media Player Classic Help</String>
  
  <String Name="NoMediaSpam">Selected player doesn't support media spams</String>
  
  <String Name="Start">Start</String>
  
  <String Name="End">End</String>
  
  <String Name="Allow">Allow</String>
  
  <String Name="Deny">Deny</String>
  
  <String Name="Ipguard">IPGuard</String>
  
  <String Name="IpguardDefaultPolicy">Default policy</String>
  
  <String Name="IpguatdValuesReq">All values are mandatory!</String>
  
  <String Name="IpguardInvalidStart">Invalid start address supplied!</String>
  
  <String Name="IpguardInvalidEnd">Invalid end address supplied!</String>
  
  <String Name="IpguardInvalidRange">Invalid range supplied!</String>
  
  <String Name="IpguardRangeExists">Range with this name already exists!</String>
  
  <String Name="IpguardEnable">Enable IPGuard</String>
  
  <String Name="IpguardIntro">IPGuard is intended to be used for blocking malicious ip ranges only, and it is not by any means a substitute for firewall or other internet security software!
  
  
  Warning: IPGuard affects all connections in ApexDC++</String>
  Changed lines:
  <String Name="SetstrongdcWinamp">Media player spam settings</String> to <String Name="SetstrongdcWinamp">Winamp</String>
  
  <String Name="SettingsAutoSearchAutoMatch">Automatically match queue for auto search hits</String> to <String Name="SettingsAutoSearchAutoMatch">Automatically match queue for search hits</String>
  Shuffled lines:
  None

  Enjoy.

  Happy Palm's Sunday (12 April - Western) / (19 April - Eastern) animate%20(9).gif !

  Also people can find my Up-to-Date Translation [bG] in my signature !


 9. For all colleagues translators:

  download455.gif1.2.0

  1.1.0 to 1.2.0 changes:

  Added lines:

  <String Name="CheatingDescription">Cheating Description</String>
  
  <String Name="Cipher">Cipher</String>
  
  <String Name="Coral">Use Coral network when downloading hub lists (improves reliability)</String>
  
  <String Name="FastHash">Use fast hashing method (disable if you have problems with hashing)</String>
  
  <String Name="FileList">file list</String>
  
  <String Name="GenerateCertificates">Generate certificates</String>
  
  <String Name="Name">Name</String>
  
  <String Name="Pause">Pause</String>
  
  <String Name="PrivateKeyFile">Private key file</String>
  
  <String Name="ProfileCount">Count</String>
  
  <String Name="ProfileMessage">Message</String>
  
  <String Name="ProgressDone">Queue progressbar - done chunks</String>
  
  <String Name="RegexpInvalid">Invalid RegExp!</String>
  
  <String Name="Queued">Queued: </String>
  
  <String Name="QuickConnect">Quick Connect</String>
  
  <String Name="Requesting">Requesting</String>
  
  <String Name="Resume">Resume</String>
  
  <String Name="SetstrongdcPartialSlots">Extra slots for uploading partially downloaded files</String>
  
  <String Name="SettingsAutoSlots">Maximum auto opened</String>
  
  <String Name="TrustedCertificatesPath">Trusted certificates path</String>
  
  <String Name="UcSubmenu">Place usercommands to submenu</String>
  
  <String Name="ClearChat">Clear chat</String>
  
  <String Name="PluginReload">Reload</String>
  
  <String Name="PluginLoad">Load</String>
  
  <String Name="PluginConfig">Config</String>
  
  <String Name="PluginUnload">Unload</String>
  
  <String Name="SystemLog">System Log</String>
  
  <String Name="LogFile">Log to file</String>
  
  <String Name="AutoScroll">Auto scroll</String>
  Removed lines:
  <String Name="GarbageIncoming">Send garbage on incomming connection (to avoid ISP P2P throttling)</String>
  
  <String Name="GarbageOutgoing">Send garbage on outgoing connection (to avoid ISP P2P throttling)</String>
  
  <String Name="SetczdcProgressbarColorsTw">Transferview progressbars</String>
  
  <String Name="WaitingFor">Waiting for %i seconds before searching...</String>
  
  <String Name="InvalidRegexp">Invalid RegExp!</String>
  
  <String Name="NoTthCheat">Flag clients without full TTH support as bad/faking</String>
  
  <String Name="OldClientRaw">Old client (no full support for TTH)</String>
  Changed lines:
  <String Name="IgnoreClear">Clear</String> to <String Name="Clear">Clear</String>
  
  <String Name="PluginsNoConfig">This plugin requires no configuration</String> to <String Name="PluginNoConfig">This plugin requires no configuration</String>
  
  <String Name="Setczdc  to  <String Name="Setstrongdc  38 strings affects
  
  <String Name="SettingsCz  to  <String Name="SettingsStrong  2 strings affects
  Shuffled lines:
  <String Name="Comment">Comment</String> after <String Name="CommandTooLong">Maximum command length exceeded</String>
  
  <String Name="ParamExists">Param with same name already exists!</String> after <String Name="Parts">Parts: </String> 
  
  <String Name="ProfileVersion">Profile version</String> after <String Name="PrivateMessageFrom">Private message from </String> and changed to <String Name="ProfileVersion">Version</String>
  
  <String Name="RegexpTester">RegExp Tester</String> after <String Name="Purge">Purge</String>
  
  <String Name="RegexpMatch">It's a match!</String> after previous
  
  <String Name="RegexpMismatch">It's not a match.</String> after previous
  
  <String Name="Regexp">RegExp</String> after added <String Name="RegexpInvalid">Invalid RegExp!</String>
  
  <String Name="QsearchStr">Quick Search...</String> after <String Name="Regexp">RegExp</String>

  Enjoy.

  Merry Christmas santa2.gif & Happy New Year newyear.gif !

  Also people can find my Up-to-Date Translation [bG] in my signature !