Sign in to follow this  
Followers 0
TheJackal

ApexDC++

8 posts in this topic

Знаем, че новите и съвремени клиенти за DC++ и какъвто е и ApexDC++ не теглят TTH файлове.Това се дължи на LUA и на ядрата. Та въпросът ми е следния: мисли ли се да може новите клиенти за DC++ и най-вече ApexDC++ да може да тегли без проблемно от старите DC++ клиенти въпросните ТТН файлове? Срещам затруднение при свалянето на спoделените файлове от узер който ползва стар клиент за DC++. Да, знам че още не са навлязли в масова употреба новите DC++ клиенти и имено тука ми е идеята да се направи нещо по този въпрос. ApexDC++ трябва да бъде универсалният клиент за DC++ !!! :D

Share this post


Link to post

Няма да стане, дискусирано е много пъти. Потърси :D

Share this post


Link to post

Накратко, така е защото:

1. Без ТТН може да се разпространят повредени файлове.

2. Няма как да се принудят всички потребители да си обновят клиентите.

На практика в момента клиентите с ТТН поддръжка свалят само от себеподобни, а старите клиенти, тези без ТТН, свалят от всички. Глупаво, но факт.

Share this post


Link to post

малко клиенти останаха да не подържат TTH,а ако попаднете на такъв,има ГОЛЯМА вероятност той да е fake

Share this post


Link to post

Накратко, така е защото:

1. Без ТТН може да се разпространят повредени файлове.

2. Няма как да се принудят всички потребители да си обновят клиентите.

На практика в момента клиентите с ТТН поддръжка свалят само от себеподобни, а старите клиенти, тези без ТТН, свалят от всички. Глупаво, но факт.

Относно 2. - не бъди толкова сигурен. В локалният хъб на моят ISP, където в края на м. март се самонаправих GOD, малко по малко взех да го оправям хъба и вдигам. Увеличих min share, min slots и др. неща, а и постоянно пусках масови съобщения. На 1-ви май задавих с банан една камара DC клиенти, като и сложих хубав reason + info откъде да си дръпнах клиент, с който да може да влизат в хъба, а вътре в линка - и пълна информация как се инсталира, слага и т.н. И гледай после как бързо-бързо се оправиха users.

DC++ -> Min.: 0.707;

ApexDC++ -> Min.: 1.2.0 Stable;

StrongDC++ -> Min.: 2.2.

И други минимуми + задавени с банан. И гледай как всички си влизат с най-нови версии, всички поддържат TTH и няма проблеми, освен този с ports forwarding-а, настройки на 4111/411 ( TCP + UPD в Windows Firewall + Router страницата, който има router-че ).

Share this post


Link to post

Под няма как, исках да кажа, в БГ липсват добри админи, за да го направят. Докато има 1-2 скапани хъба, нищо няма да се получи. Чак когато изискванията се изравнят навсякъде, потребителите ще си обновят клиентите. Такъв си ни е манталитетът.

Share this post


Link to post

Здравейте!

Поздравления за това което си направил ¦

Edited by TheJackal

Share this post


Link to post

Точно как съм го направил, няма да напиша, понеже знам, че има един... който се е регистрирал у форума, влиза от време на време, или вече дори и изобщо не влиза, но знам че чете, това е сигурно. Е, за това няма да му доставя това удоволствие, нито да го разкривам кой е, има 0 поста, но... той самият като чете тези редове, че се досети, че става въпрос за самият него.

Относно другите неща - цък. Относно DiGiCom - огледах сайта им, ФОРУМА им ( xaxa ) и другите неща... ми к'во да кажа, не си поддържат нещата. От там и другите услуги ( най-вече - FREE ) страдат. Относно 100 Mbit/s - бъди 100% сигурен, че 100 Mbit/s през твоята мрежова карта НЯМА да минат, ако ще и Gigabit-ова да е + router-а ( ако имаш такъв ) да е Gigabit-ов с поддръжка на Draft 'n'. Максимум - 87 Mbit/s и то АКО си конвертор + си вързан директно за оптиката. За download около 4 MB/s се върти, max 5 при мен, upload-а ми е зле, но... съм виждал до преди 2 седмици upload 92 MB/s към users от локалната мрежа. Да, МЕГАБАЙТА ( не Megabits ), и си бяха съвсем истински, но това е друга тема.

Ставаше въпрос, че докато няма кадърни хора, и услугите ще страдат, а от там и users. А от там и като се появи някой, дето повечко чатка, или ще замине в друг хъб направо, или ще се опита да попровени нещо, или нищо няма да направи и изобщо да спре да ползва DC системата като цяло, независимо за кой хъб става въпрос.

И тук на локално ниво ( бел. ред. - хъба не се вижда 'отвън' ) има бая неща за изглаждане и оправяне ГЛАВНО поради факта заради НЕкадърната администрация на хъба ( един от хората, за който писах в началото, дето чете ). Как може от около 500 човека в хъба, в началото му, сега аз като дойдох ( официално ) заварвам... 50 ЧОВЕКА + никой от админите вътре !? Е, как, само тук ( както виждам, и по други места :) ) може да се случи. И почнах да градя всичко из основи, малко по малко, ще станат нещата, накрая и масово реклама ще направя, но преди нея, има още неща за свършване, начело с един проект, стига да има време де, след юни.

А да не подхващам и "нашета" ISP страница специално за DC-то - мега остаряла, един от клиентите с готов вирус иде, изобщо... версиите от 2004 година някъде. Колко пъти съм критикувал, колко пъти и с "насмешка" и сарказум - НИКОЙ НИЩО НИКАКВИ поуки не си взема и т'ва е. Е, казах си стига на тоя мазохизъм. Но... твърде късно, но не всичко е загубено.

Относно DC-то, което ползвам, а и което препоръчвам на други - е, няма как да съм с Apex-а ( него за клиентите ), тъй като няма доста неща, които... трябват. Гледал съм zK++, да, доста добри неща има, специално за OP, но също така някои отсъстват ( btw, със стара версия си :) ), както и да е, и нея съм я задавил с банан, с ИЗКЛЮЧЕНИЕ на най-новата излязла версия. Както и други клиенти, които не съм споменал.

По повод поста на Zlobomir - тук отговарям: "Абе хубаво е в България, ама много българи има."

Всичко с времето си :).

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  
Followers 0