Posted June 11, 2008 Здравейте. Преди малко си ъпдейтнах Апекса с последната версия 1.1.0 Final Наистина има доста подобрения,но въпросът ми е: Аз ли не виждам от къде или е бъг, но не мога да си включа Media Toolbar-a за Winamp-a? Всичко друго на пръв поглед работи перфектно Поздравявам екипа за новия ъпдейт :) Share this post Link to post
Posted June 11, 2008 И моя крашна , не иска да ме конектне към нито един хъб ПС:грешката е моя ! Иначе и аз нямам толбар за медия плеъра :) Share this post Link to post
Posted June 11, 2008 (edited) Здравейте! Тази версия е ApexDC++ V:1.1.0 е БЕТА!!! Тя е следващото ниво след финалната ApexDC++ V:1.0.1. В новата версия е махнат Тулбара - касетофона. Спама на някой от ползваните плеъри става с командата /w на общия или личния чат. АpexDC++ е единствената програма за Р2Р - DC++, която изчиства всякакви бъгове и проблеми, именно в това се състои и нейното развитие. Подготвят се в момента разнообразни плъгини за менютата. Очаквайте продължението в развитието на любимата ни програма за DC++ - ApexDC++! :) Edited June 11, 2008 by TheJackal Share this post Link to post
Posted June 11, 2008 Здравейте! Тази версия е ApexDC++ V:1.1.0 е БЕТА!!! Тя е следващото ниво след финалната ApexDC++ V:1.0.1. В новата версия е махнат Тулбара - касетофона. Спама на някой от ползваните плеъри става с командата /w на общия или личния чат. АpexDC++ е единствената програма за Р2Р - DC++, която изчиства всякакви бъгове и проблеми, именно в това се състои и нейното развитие. Подготвят се в момента разнообразни плъгини за менютата. Очаквайте продължението в развитието на любимата ни програма за DC++ - ApexDC++! Да, с /w става и без тулбара Благодаря :crying: Понеже в прозореца който се отваря с бутона "Update check" пише: *** 1.1.0 Final *** Announcing the stable version of 1.1. Featuring some long awaited fixes and improvements. Click "Download" if you wish to try it out. затова си помислих,че това е финална версия.Явно не е. :crying: Дано скоро дойде и финалната 1.1.0 Share this post Link to post
Posted June 12, 2008 Здравейте отново! Значи програмката (1.1.0) е сурер, държи се превъзходно за сега. Това е най добрия ДЦ клиент според мен, пробвал съм и други, но тази работи най леко с моя старичък ПК. Вчера ми дойде една идея, даже две във връзка със следващите версии. Значи първата е: Когато от сърч ми излезне списъка с файловете, тези които вече ги имам в шеър-а си, излизат с зелен надпис.Това добре.Обаче според мен щеше да е още по добре ако изписваше и пътя към тях (Path), за да мога по лесно да се ориентирам къде са по твърдите ми дискове. С каква цел? Ами ако примерно съм изтеглил от даден албум половината песни, и след известно време тръгна да свалям останалите,естествено че ще искам да са в същата папка.Въвеждам в търсачката името на албума и в прозореца с резултатите ми излизат в зелено тези ,които вече съм свалил и имам, но аз вече съм забравил в кой диск ми е папката с албума и пада страхотно дълго и мъчително търсене.Мисълта ми беше, че ако изписваше и пътя до файловете, които вече имам (с зелен цвят), щях много бързо и лесно да укажа къде да се изтеглят останалите.Много по удобно ще е наистина. Другата ми идея е: Когато кликна от File -> Open own list, ми се отваря прозореца с моите шеър-нати файлове. Когато примерно кликна с дясно копче върху определен файл, примерно mp3, нямаше да е лошо в падащото меню освен другите опции, да има и един "Open", за да може човек директно от ДЦ клиента да си преглежда файловете,които е шеър-нал, един вид нещо подобно на Windows Explorer. Съжалявам ако съм бил твърде дълъг в поясненията си, но според мен това са много добри идеи за следващите версии на Апекс-а.Предполагам всички биха се съгласили с мен.Споделете тези идеи с екипа, който разработва Апекс-а. Благодаря за вниманието! Успех и късмет желая на всички До скоро ;) Share this post Link to post
Posted June 12, 2008 Здравей! Отностно двата въпроса: Отговор на първи въпрос: Отвори Settings / Downloads / Directories ===> в първия прозорец пита: "Къде да сваля?", а във втория: "Къде да продължи прекъснатото сваляне?". Не е зле да бъдат посочени едакви директории или една и съща папка в която да се свали желаният файл. Всички програми за DC++ помнят къде автоматично да свалят! Отговор на втори въпрос: Идеята ти не е никак лоша! Но, има такъв плъгин, който в момента се тества. За сега може да ползаваш този програма "AVIPreview.exe". P.S. Ето програмката и БГ превода за менюто на ApexDC++. :(ApexDC.1.0.1.Bulgarian.Translation.Beta.by.SHERIFA.xmlAVIPreview_026a.zip Share this post Link to post
Posted June 12, 2008 Здравей! Отностно двата въпроса: Отговор на първи въпрос: Отвори Settings / Downloads / Directories ===> в първия прозорец пита: "Къде да сваля?", а във втория: "Къде да продължи прекъснатото сваляне?". Не е зле да бъдат посочени едакви директории или една и съща папка в която да се свали желаният файл. Всички програми за DC++ помнят къде автоматично да свалят! Отговор на втори въпрос: Идеята ти не е никак лоша! Но, има такъв плъгин, който в момента се тества. За сега може да ползаваш този програма "AVIPreview.exe". P.S. Ето програмката и БГ превода за менюто на ApexDC++. Да, това за прекъснатото сваляне го знам (D:\ApexDC++\Incomplete\), мисълта ми беше друга,явно не съм обяснил добре. Значи исках да кажа при положение ,че не съм прекъснал тегленето по средата на файла, всичко се е свалило от дадената папка.След време обаче юзъра от който съм теглил или някой друг юзър в хъба е добавил нови папки със същото име в своя шеър ( примерно папката "ABC...Euro-Italo-Disco" и аз съм свалил от нея до " ABC...Euro-Italo-Disco vol.022", обаче юзъра или някой друг после е добавил от "ABC...Euro-Italo-Disco vol.023" нататък ... ) Като излезе в търсачката резултата за ABC...Euro-Italo-Disco, за да видя дали има нови компилации, моите файлове които вече съм свалил някъде по хардовете са в зелено, но не излиза пътя до тях, за да мога директно новите да ги пусна да се свалят при старите. Или с две думи ,защото стана много сложно, би било добре ако файловете , които са с зелен текст, до тях да изписва и пътя до устройството на което се намират ( J:\Music\Eurodance\90s\ и т.н ). Мисля, че бях я виждал тази опция в други ДЦ клиенти.Така става много по лесно ориентирането и се избягва после прехвърлянето от един диск в друг. Дано съм обяснил по добре сега Надявам се. Share this post Link to post
Posted June 12, 2008 Именно поради тази причина са й "ТТН" - файловете, за това когато търсиш и някой файлове се оцветят в зелно показва , че и ти ги имаш някъде по хардовете си. :( Share this post Link to post
Posted June 12, 2008 Да, точно това искам да мога да виждам къде ги имам по хардовете си от самия Апекс, иначе трябва да ползвам търсачката в уиндоуз-а , а хич не ми се нрави. Хех,страхотия стана голяма Благодаря ти за отделеното време. Успех :) Share this post Link to post
Posted June 13, 2008 Е добре де на кой му пречи Media бутончето,че го махна? И аз си обичам старите команди: dir, rn, tree и т.н. но не харесвам Линукс. Много трудно се обяснява на обикновения юзер, че трябва да въведе наклонена ДабълЮ Ентер. БабълЮ какво? - пита той. Онази отляво на Е-то. Ааааа стана, мерси пич. И след половин час пак те пита: извинявай ма забравих наклонена какво си беше? Сериозно питам поради каква причина са махнали бутона? Zlobomir питай, да не ги подхвана аз на английски :shifty: Ако трябва ще повдигнем петиция за връщането му. Или на съд в Хага в защита на дискриминираните бутони. Иначе Браво най-после виртуални папки. Няколко години я чакам тази екстра И подтема на Български. Работата сериозна :) Share this post Link to post
Posted June 14, 2008 (edited) До колкото ми е известно, бутончетата за Медиатулбара бяха премахнати по следната причина - ползване на доста голям ресурс от самата програма АpexDC++. Подготвя се набор от плъгини и предполагам, че ще има нещо подобно. :huh: Edited June 14, 2008 by TheJackal Share this post Link to post
Posted June 14, 2008 Еми не съм съгласен. Бутончето се състои от две анимирани картинки и извикване на съответната функция на самия клиент еквивалентна на /w. Приблизително 20к памет и 5 реда сорс код. До някъде се съгласявам, че самото управление на плеърите е възможно да взема повече ресурси. Но аз говоря само бутончето дето оспамва чата на хъба и ги превъща на дискотеки. Съгласен съм даже, че чрез плъгини ще има по-голямо разнообразие от подържани плеъри примерно. Този набор от плъгини я излезе я не излезе до година-две. Засега са само в сферата на пожеланията, нищо реално. Абе недомислица според мен. Но кой ли ти обръща внимание :huh: Share this post Link to post
Posted June 14, 2008 Май по-добре тези, дето чаткат нещата, да видят точно source code-а на именно този Media Toolbar, да потестват малко и чак тогава да са категорични в изводите си. Аз лично относно този проблем ( за някои не ) не заемам никаква позиция, неутралност. Share this post Link to post
Posted June 26, 2008 Здравейте приятели. Искам да попитам, къде мога да видя значението на иконите които седят до ник нейма в юзър листа? По специално ме интересува тази, Благодаря предварително :) Share this post Link to post
Posted June 29, 2008 Не ми харесват тия, които искат да теглят, без да са споделили файлове. Възможно ли е да бъдат баннати, има ли такава възможност в настройките? Гледам, че в модифицирания АпексДЦ е възможно. Share this post Link to post
Posted December 6, 2008 Здравейте Относно Медия туулбара - Злоби пита, и даже зачезнах, това беше една от причините, освен хоризонталния чат. И аз не вярвам да хаби ресурси. Освен Апекс, има и други клиенти, които се развиват Джак, не можем да твърдим такива неща. :crying: Относно бан/блок за малък шер - не се изживявайте като оунери в чужд хъб. Това си е работа на оунера и се прави хъб сайд. Share this post Link to post