Mek

Slovenské fórum podpory ApexDC++

11 posts in this topic

Vitajte v oficiálnom slovenskom fóre podpory ApexDC++. Tu sa môžete pýtať svoje otázky či prispievať návrhmi a pripomienkami po slovensky :)

RichardMaretti likes this

Share this post


Link to post

Zdravím.

Mám taký problém že po preinštalovaní počítača som si nainštaloval DC-čko a všetko funguje, len search mi pri vyhľadávaní nič neukazuje.

Share this post


Link to post

Aj stahovat ti ide? Aj od pasivnych uzivatelov? (maju v zozname pred ikonkou stenu). Ak ano, tak potom ti nieco blokuje prichadzajuce spojenia na UDP porte, ktory mas uvedeny v nastaveni. Ak nie, nastav si Passive mode (worst case) a malo by to fungovat.

Share this post


Link to post

Ahoj,

mal by som zopár otázok ako spojazdniť ApexDC na novom notebooku. Predtým som mal program na starom pc, kde fungoval, no teraz na notebooku cez router mi to nechce ist a nefunguje uz ani na starom pc.

Mam ten isty problem ako hore Bendo, no aj ked nastavim Passive mode nic sa nezmeni.

Mate tu nejaky navod ako postupovat pri spravnom nastaveni?

Dakujem za pomoc. :)

Share this post


Link to post

Mozes este skusit namiesto Passive inu moznost: "Firewall with uPnP" - ak nemas na PC nijaky firewall a router, cez ktory sa pripajas na net (ak tam nejaky je) ma povolene uPnP, tak to pojde.

Inac sa uisti, ze ti na PC neblokuje spojenia firewall. Zvlast restriktivny v tomto je ESS (Eset Smart Security) - podla skusenosti uzivatelov pomaha az jeho odinstalovanie.

Share this post


Link to post

Tiež som si myslel, či to nebude niečo s firewallom, no nakoniec trebalo správne nastaviť čísla portov a už to fičí :)

Share this post


Link to post

Stal sa mi podobny pripad. Vsetko funguje, ale pri vyhladavani nic nenajde. Passive mode som nadstavil na worst case, ale nepomohlo to. Uz viackrat som Apex preinstaloval a zmenil nickname, mozno to je tym. Prosim o radu. Dakujem.

Share this post


Link to post

Zmena nicku a preinstalovanie by nemalo mat vplyv. Skor to nieco stale blokuje. Vyskusal si rozne huby? Niektore nedovoluju vyhladavanie neregistrovanym uzivatelom. Ak to nefunguje na ziadnom hube (skus hladat trebars setup.exe, ktory by to malo vzdy u niekoho najst), blokuje ti to nieco v PC alebo na sieti. Skontroluj si este a pre istotu vypni firewally a antiviry, aj ak su na sieti (napr. na routeri). Posledna moznost je, ze to blokuje tvoj poskytovatel internetu. Tam, ak mas notebook, by som skusil pripojit sa niekde u kamarata alebo na nejaku free wifi, o ktorej vies, ze tam DC funguje.

Share this post


Link to post

Zdravím, mám problem s apexom. Všetko som nainštaloval podla návodu som pripojený a konkretnom hube ale ked sa snažím pripojit na niekoho po chvile pripájania sa nič nestane ale len vypíše že vypršal čas pripojenia, skušal som povolit apex vo firewalle ale nepomohlo.

Share this post


Link to post

Skus firewall uplne vypnut, ak ani to nepomoze, nieco ti to stale blokuje. Niektore softvery vytvaraju virtualne sietove adaptery, ktore sposobuju problemy (Virtualbox...).

Inac treba mat verejnu IP adresu alebo nasmerovane porty z routera na PC. Ci to mas spravne nastavene, mozes skontrolovat na canyouseeme.org.

Ak nemas taku moznost, alebo sa ti to nijako nedari rozchodit, nastav si v apexe tzv. pasivny rezim a potom by to malo ist.

Share this post


Link to post