Sign in to follow this  
Followers 0
Constantine

Проблем при хешване на файловете!

16 posts in this topic

Здравейте!Искам да ви попитам,защо при положение,че съм шернал файловете,които желая,като вляза в някой хъб ме показва с 0 B?На какво се дължи това?С Уиндоус Виста Хоум Премиум съм и всички настройки съм ги направил както трябва(поне така мисля :crying: )Ще съм ви благодарен,ако ми помогнете....Благодаря предварително.. :blink:

Share this post


Link to post

Здравей!

Първо поздравления, че си избрал да ползваш точно ApexDC++.

Предполагам, че проблема с хашването се дължи от нета ти, а също така е и възможно да се получава някаква грешка при хашването на файловете, които желаеш да споделиш. Опитай с някоя по-стара версия дали този проблем ще се появи пак, примерно с тази версия - ApexDC++ 1.1.0. След като преключи хашването на желаните от теб файлове които ще споделяш изчакай известно време, примерно 20 -30 минути, затвори един по един прозорците които си отворил на програмата и дай рестарт на ApexDC++ , а може и на самият копютър. Ако проблема съществува погледни в папката кадето ти е инсталиран ApexDC++, предполагам в дял С, там в папка Settings на инстала има един файл, казва се exceptioninfo.txt, качи го тука във форума, за да мога да го пратя на Crise или Lee.

Пожелавам ти късмет и успех! :blink:

Edited by TheJackal

Share this post


Link to post

Просто е... Отивате на "Изглед" -> "Прогрес на индексирането" ( като преди това сте задали множество GBs да се share-ват ) и гледате прогреса. Ако той го няма... нормално да показва 0B Shared. Ако го има, и изчакате докато стане на 100% и се индексират всички файлове, влезнете в даден хъб и пак е 0B... Тогава затваряте програмат, отваряте я наново, влизате в ДРУГ Hub / и/или задавате емулация на DC++, и пак гледате. Отделно и в "Настройки" -> "Споделено" -> "Общо size: ..." трябва да си пише точно колко GB е share-нато, ако пише 0B или нищо, значи още при sharing-а нещо "не захапва" както трябва. Може да се дължи това на - споделени папки и/или файлове, именувани на кирилица, именувани на non-English букви и други. Примерно в немския има 'о' с 2 кръгчета отгоре. Трябва и тях да си споделя правилно де, все пак и немци свалят и ползват ApexDC++, но съм срещал подобни characters, които кофти възприемаше и излизаше грешка при тях някаква. Може и от това да е проблема, а може и да не е...

Или пък друг вариант - uninstall на програмата ( ЦЯЛОСТЕН, с програма от рода на Your Uninstaller! ), инсталиране наново, въвеждате на настройките и някакъв хъб И share-ване на папка, новосъздадена, в която има 1 .iso файл и 1 .nfo файл, като големината им е над 2 GB. Индексира се, share-ва се, влизате в хъба, и би трябвало вече да си показва колко е sharing-а Ви ( ръчен refresh също може да се даде чрез дясно копче върху users -> Обновяване на списъка с потребители ).

Share this post


Link to post

Обикновено Ctrl+E решава проблема (обновяване на списъка с файлове), това всъщност по подразбиране ставаше май при ре/стартиране на програмата, и на всеки 120 минути.

Share this post


Link to post

Значи пичове..проблема е от зле по зле...не само съм с 0 B,ами и трудно влизам в хъбовете,не ми показва всичките юзъри и не мога да тегля...Кошмар!От 3 години съм с Апекса и съм нямал никави проблеми,а сега с тая скапана Виста всичко се омаза...Наистина не знам какъв е проблема,махнал съм защитната стена,шернал съм правилно файловете,нямам представа какво става...Извинявам се още веднъж,ако някой знае как да я конфигурирам,нека пише подробно.Между другото с рутер съм и динамично айпи..Благодаря :blink:

Share this post


Link to post

Е, то щом си с router, значи:

  1. Трябва да се forward-нат съответните ports, които ползва хъба ( обикновено 411 и 4111 TCP + UPD / Both ) през страницата на router-а, но това важи АКО си с реално СТАТИЧНО IP, а не динамично ( което ползват и една камара други users );
  2. В настройките на DC-то се дава на защитна стена, в настройките на хъба - също. Така ще можеш да сваляш от users ( но не и от тези, които СЪЩО са със стеничка ). Това е най-лошият вариант, понеже с forward-нати ports трябва да си в активен режим, но... не си със станично реално IP.

Относно Глистата - щом СЕГА прави тези проблеми, значи ... не е от DC-то !? Е, като не е от него, търсиш проблема навсякъде другаде, не и в софтуера.

Като краен вариант - уговаряме се и се свързваме през TeamViewer софтуера, за да видя точно кое, как, защо и евентуално оправя нещата. Досега на доста хора съм ги оправял, от мрежата ми, и съм им обяснявал също така еди си кое що не може, друго как може да стане, трето... така че не виждам и сега да има проблеми.

Share this post


Link to post

Значи,ще се опитам да атачна няколко скрийн-шота за да видите за какво иде реч.Не излиза целия списък с юзърите,иконката пред името ми не е тази,която трябва да бъде,не мога да тегля,нито да ъплоудвам...Това е положението засега и няма никакво подобрение,имах подобен проблем и с торентите,но като ограничих конекциите,отворих порт в рутера и поразбърниках малко,се пооправиха нещата...

post-11141-1241206313_thumb.jpg

post-11141-1241207185_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Да, още в първия си пост трябваше да кажеш, че ползваш "ВИСТА"! Вземи и я махни и си сложи един Виндовс като хората. Проблема ти е определено в рутера или от Вистата. За рутера слагай го да е в DMZ заната и така ще са ти отворени всички портове. После на самия ApexDC++ Settings / Connection settings - отвири си TCP и UDP портовете - примерно да са 24037 и двата, после отметката да е на Firewall with manual port forwarding / пишеш си IP което използваш или натискаш бутона Get IP address и слагаш отметката на Update IP on startup и даваш О.К. После отиваш на защитната стена на самия компютър и си отваряш едно TCP и UDP със същия порт, като на ApexDC++ 24037. Даваш рестарт на компа и поне с портовете проблема ще ти е решен. Ако има пак проблем влез в моя хъб: dchub://thejackal.hopto.org:411 , там съм с този ник: [bG]TheJackal и ще ти помогна с каквото мога! Късмет и успех! :blink:

Share this post


Link to post

Здравейте отново!Значи има някакво подобрение,след куп настройки на Вистата и рутера...с команди от рода на-netsh interface tcp set global autotuninglevel=highlyrestricted и отваряне на порт в рутера сега поне ми зарежда юзърите и това което съм шернал,а също и имам search без проблема..Обаче?!Появи се проблем с даунлоуда,например искам да сваля песен или каквото и да е,картинката е следната-постоянно ми се появява нещо от сорта TTH:името на песента- и всичко това само прескача много бързо без да се сваля в полето за сърч..а също така излиза отдолу в ляво надпис-"Error saving hash data:Access is denied"!Също така не мога да свалям и листата с файлове на потребителите...Помагайте Please! :blink: П.П.

TheJackal-Изключен ти е чата във хъба и не мога да се свържа с теб...

Share this post


Link to post

Стана!!!Много ви благодаря за помоща,искренно се радвам,че успях с ваша помощ да се преборя с проблема.... :blink: :crying: Още веднъж много благодарности...

Share this post


Link to post

Пропуснал съм това за Виста. Не трябва да се стои късно пред ПЦ. :) Проблемът е или е бил в UAC на Вистата! Той не позволява достъп за запис в Program Files на Hashindex и Hashdata файловете. Има две решения:

1. Спира се UAC, аз и много, да не кажа почти всички други хора, го намираме за безполезен. С Гугъл ще разберете как.

2. Мести се Апекс в папка, например C:\ApexDC. UAC следи само системните.

Share this post


Link to post

Пропуснал съм това за Виста. Не трябва да се стои късно пред ПЦ. :) Проблемът е или е бил в UAC на Вистата! Той не позволява достъп за запис в Program Files на Hashindex и Hashdata файловете. Има две решения:

1. Спира се UAC, аз и много, да не кажа почти всички други хора, го намираме за безполезен. С Гугъл ще разберете как.

2. Мести се Апекс в папка, например C:\ApexDC. UAC следи само системните.

И това направих...и пак не става,проблема по всичко личи е в доставчика,лимитира TCP кънекциите по някакъв начин,защото с друг wireless router с друг доставчик нямам абсолютно никакви проблеми,даже и торентите не вървят,ако имате някакви идеи как да оправя това,казвайте :) ,защото се отчаях вече...Мерси предварително

Share this post


Link to post

И още нещо искам да попитам,защо нямам никакви проблеми с програми като LimeWire и Ares?Не са ли и те на същият принцип базирани като Dc++?Разрових се по форумите и нета и открих,че моя доставчик-TalkTalk прави така наречения traffic shaping..така поне твърдят във форумите...това дали се отразява на работата на Апекса...Айде да спирам засега,че много досадих...

Share this post


Link to post

Айде пак съм аз...:-)Да попитам има ли някаква възможност,заложена в самата програма,да направя protocol encryption..както е възможно в торент-клиентите?Ако може,значи остава последна възможност да се преборя с проблема... :)

Share this post


Link to post

Относно encryption-а - има си секция "Security" в настройките на ApexDC++. Свързано е с TLS ( вече в Wikipedia си пише к'во е т'ва ).

Относно другият проблем - пробва ли с оня "другият wireless router", но на СЪЩИЯТ доставчик, с който си в момента ?

П.С.: Има един бутон... p_edit.gif, но не се сещам за какво служи. Може би ще ми подскажеш ?

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  
Followers 0